BINE ATI VENIT PE SITE-UL NOSTRU

Pastravaria Izvoarele Bratiei


Avand o experienta de peste 10 ani si pasiunea proprietarilor pentru pastrav, patravaria Izvoarele Bratiei poate produce anul o cantitate minima de 60 tone de pastrav.

Complexul este alimentat din apa pura a raului Bratia, apa cristalina ce confera pastravului o calitate deosebita, facand deliciul clientilor nostrii. Pentru o productie stabila, pastavaria dispune de o casa de incubatie proprie cu o capacitate de aproximativ 2.000.000 puieti de pastrav.

Speciile de baza crescute in cadrul pastravariei sunt pastravul curcubeu (Salmo irideus shastra), pastravul fantanel (Salvelinus Fontinalis) si pastravul indigen(Salmo Trutta Fario). Pe langa modul ecologic de hranire si conditiile deosebite oferite de natura in zona, pastravaria dispune si de aeratoare, pentru o productivitate si calitate ridicate.


Comuna Albesti


Pastravaria Izvoarele Bratiei din Satul Candesti, Comuna Albestii de Muscel este situata intr-o zona pitoreasca, la poalele Masivului Iezer, inconjurata de marete paduri de foioase si conifere, in nordul Judetului Arges la aproximativ 8 km nord-vest de Municipiul Campulung, prima capitala domneasca a Tarii Romanesti, legata de aceasta prin DJ 735 I la intersectia paralelei de 45g latitudine nordica si meridianul de 25g longitudine estica ce se intersecteaza pe teritoriul Romaniei.

Comuna Albestii de Muscel a fost atestata documentar conform "Documenta Romaniae Historica. B. Tara Romaneasca" inca din 1572 (7080) ianuarie 19. A fost renumita la nivel national datorita pietrei albe de calitata numita si "calcar de albesti", carierei de piatra de aici cat si mesterilor cioplitori, cariera fiind in trecut principala sursa de materie prima pentru construirea unor asezaminte cultural istorice de mare valoare: Castrul Roman de la Jidava, Manastirea Curtea de Arges, Casa Poporului, Arcul de Triumf, Palatul Peles, etc.


Zona Campulung Muscel


Amplasare geografica
Campulung Muscel este un municipiu din Judetul Arges, ce este situat in depresiunea omonima, la o altitudine de 580-600 m si la o distanta de 62 km de Pitesti (pe directia N-NE, pe sosea), 47 km de Curtea de Arges (la E), 84 km de Brasov (la S-SV) si 66 km de Targoviste (la V).

Cai de acces
Cu autoturismul:
Prin DN73 dinspre Pitesti sau Brasov
Cu trenul:
Prin gara Campulung de pe linia secundara Pitesti (Golesti) – Campulung

Scurta descriere geografica
Releful din aceasta zona este alcatuit din: munti, dealuri si podisuri piemontane . Orasul este asezat in mijlocul unei depresiuni naturale, Depresiunea Campulungului, la poalele Carpatilor Musceleni. In nordul depresiunii Campulung, intre Raul Doamnei si Dambovita, se inalta masivul Iezer, unitate de relief distincta. Legatura intre creasta Fagarasului si masivul Iezer se face prin culmea mai joasa Mezea - Otic. Din masiv se prelungesc spre S si S - E mai multe culmi netede: Plaiul lui Patru, Plaiul Iezerului Mare, Plaiul Vacarea si culmea prelunga Danciu-Portareasa - Zanoaga. Ceilalti munti care se invecineaza cu depresiunea Campulungului sunt: Papusa, Leaota si Piatra Craiului. Existenta in aceasta zona a culoarului Rucar - Bran, deschis intre masivele Piatra Craiului si Leaota, a influentat foarte mult dezvoltarea economica a orasului Campulung Muscel si a imprejurimilor sale. Orasul s-a dezvoltat in lungul vaii Raului Targului, dar si pe terase mai inalte ale depresiunii.

Istorie
Orasul Campulung este renumit, printre altele, pentru faptul ca aici a fost redactat cel mai vechi document scris in limba romana - Scrisoarea lui Neacsu din Campulung catre Hans Benkner, jude al Brasovului. Aceasta scrisoare furniza informatii despre dispunerea si miscarea trupelor otomane din aceasta zona a tarii.

Prima mentiune documentara dateaza din 1300 (alte surse mentioneaza anul 1292), Campulungul fiind cel mai vechi oras din Tara Romaneasca. Pana in secolul XVII a trait aici o insemnata comunitate saseasca. Prezenta umana in aceasta zona este insa mult mai veche. Cele mai vechi urme de cultura materiala, descoperite atat pe raza orasului, cat si in imprejurimile sale, dateaza din perioada bronzului tarziu (1700-1600 i.d.Hr.). Astfel, la Pescareasa, in sudul orasului a fost descoperita o necropola, dovada a existentei unei asezari omenesti. Urme de locuire geto-dacica, din sec. II-I i.d.Hr., sunt bine conturate in zona actualului oras, in cartierul Olari-Sfantu Gheorghe; la fel si cele de la Apa Sarata si Bughea de Sus, care apartin culturii dacice tarzii.

Atractii turistice
Orasul Campulung Muscel si imprejurimile sale au fost intotdeauna zone usor accesibile iar atractiile turistice si peisajele naturale au oferit spatiul perfect pentru o vacanta de neuitat. Printre obiectivele turistice ale acestei zone amintim: Biserica Baratia, Biserica Domneasca Campulung, Biserica Subesti, Manastirea Negru Voda, Fosta cladire a prefecturii Campulung, Castrul Roman de la Jidava, Mausoleul Eroilor - Mateias, Cetatea Poienari, Culmile montane din apropierea orasului (Iezer, Mateias), la 50 - 60 Km sunt situate: Castelul Bran, Cetatea Rasnov si celelalte monumente din cadrul culoarului Rucar-Bran.

NOUTATI

Lansare Website

Pastravaria Izvoarele Bratiei are placerea de a va anunta lansarea noului website.